TopRecepty.cz

Košíčky s pařížskou šlehačkou a borůvkami


Košíčky s pařížskou šlehačkou a borůvkami

Suroviny

275 g hladké mouky
150 g cukru moučka
1/2 lžičky kypřicího prášku
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 špetka soli
3 žloutky
200 g studeného másla
Šlehačka:
200 g tmavé čokolády na vaření
120 ml 30% smetany
Na ozdobu:
borůvky (nebo jiné sezonní ovoce)
Dále:
tuk na vymazání formiček

Postup

Mouku prosejeme s cukrem a kypřicím práškem do zadělávací mísy, přidáme citronovou kůru a špetku soli. Pak přilijeme metličkou prošlehané žloutky a vše zpracujeme na vláčné těsto.Na závěr přidáme vychlazené máslo. Ztuhlé máslo nakrájíme na malé kousíčky a rychle je vpracujeme do těsta. Snažíme se postupovat rychle, aby máslo příliš nezměklo, těsto by se mohlo tzv. spařit. Vytvarujeme bochánek a zabalíme ho do fólie. Bochánek dáme na 30 minut odpočinout do ledničky.Odleželé těsto vtlačíme do vymazaných košíčkových formiček a dáme upéct do předehřáté trouby na 220 °C, po upečení vyklopíme a necháme zchladnout.Smetanu nalijeme do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a přidáme rozlámanou čokoládu, kterou za stálého míchání rozpustíme. Směs nevaříme, po rozpuštění ihned odstavíme a necháme v lednici ztuhnout. Poté vyndáme a šlehačem našleháme do čokoládového krému.Šlehačku naneseme na upečené košíčky. Necháme je v lednici ztuhnout a dozdobíme je borůvkami.

autor Autor: poslirecept
Datum vložení Datum vložení: 26.07.2024 10:00

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz